Spuneti nu fumatului!

Acordă o notă articolului
(6 voturi)

Nimic mai eficient decat un pachet de tigari pe zi pentru a imbatrani rapid. Pielea se zbarceste, tenul se ofileste, dintii se ingalbenesc...Puteti opri efectele negative renuntand la fumat; suntem alaturi de voi!



Odata, tabagismul era apanajul barbatilor. Femeile nu fumau, iar daca fumau o faceau doar acasa, departe de privirile altora. Astazi, 34% dintre femei sunt fumatoare si incep sa fumeze la o varsta din ce in ce mai tanara. Cunoastem foarte bine efectele negative ale fumatului. Tutunul este aterogen, adica rigidizeaza arterele. Un pachet pe zi creste de 5 ori riscul de infarct! Si, dupa 50 de ani, dauneaza mai mult femeilor pentru ca ele nu mai sunt protejate prin hormoni de accidente cardio-vasculare.

Cum putem renunta la fumat? Sunt mai multe metode...Plasturele pe care il lipim pe piele, acele infipte in lobul urechii (acupunctura), comprimatele, tigarile false, gumele de mestecat cu nicotina...

Sincer niciodata nu am inteles de ce oamenii simt nevoia sa fumeze, mai ales ca sunt stiute efectele fumatului asupra propriului organism; am auzit fel si fel de variante (anturajul, imi place, ma vad mai interesant, socializez mai usor etc.) dar sincer nici una nu mi se pare suficient de puternica si valabila. Raman la parerea ca sanatatea este mai presus decat orice!

Fumatul poate deveni pe nesimtite un viciu, iti roade corpul, iti distruge sanatatea ta si a copiilor tai. Spune stop acum! Ia aceasta decizie care nu iti poate face nici un rau! Succes si suntem alaturi de tine in urmarirea acestui obiectiv.

Spuneti NU fumatului, spuneti DA sportului!

 

Nota: Tutunul poate agrava considerabil chiar si o minora problema de sanatate, transformand-o intr-una importanta.

sus