Ghid sportiv - pentru parinti

Acordă o notă articolului
(6 voturi)

Consider că majoritatea dintre noi ne dorim atât pentru noi cât și pentru copiii noștri, o „minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Din calitate de mamă, fostă sportivă de performanță și cadru didactic, doresc prin acest „Ghid Sportiv” să promovez cât mai multe discipline sportive practicabile în România.

Conținutul lucrării de față, cuprinde 76 articole scrise de specialiști în domeniu. Fiecare articol cuprinde: descrierea disciplinei, beneficiile practicării ei, perioada optimă de inițiere și poze reprezentative.

Articolele sunt prezente în ordine alfabetică, fiecare având și adresele de contact, pentru mai multe informații. Corpul uman este numitorul comun al tuturor activităților sportive. Toate acțiunile de joc, în întrecere sau în competiție se bazează pe trupul omenesc în mișcare. Având în vedere multiplele beneficii ale sportului, atât fizice cât și psihosociale, recomand părinților să îndrume și să își susțină copiii spre practicarea constantă a sportului preferat.

Cu drag, Mihaela

Cartea poate fi achiziționată de pe: www.elefant.ro/ebooks/hobby/sport-activitati/ghid-sportiv-223370.html

Pentru orice informații suplimentare pot fi contactată la :   Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

Despre autoare:

Mihaela Varga (Tomescu) s-a nascut la 24 feb. 1975 in Tg-Jiu. A practicat  handbal  la echipa A.E.M. Timișoara (1994-1998). În 1998 a absolvit cursurile Facultății de Ed. Fizică și Sport a Univ. de Vest Timișoara, cu specializarea handbal. Tot în acel an, a fost și campioană națională universitară la handbal. In perioada 1999-2000 a fost antrenoare de handbal la C.S.S. Buziaș, urmând ca după obținerea definitivatului (2000) și a specializării de natație (tot în 2000) să fie Prof. de Ed. Fizică și Sport (titular) la Lic. Energetic Timișoara. În perioada 2001-2013, a fost titular la Univ. „Tibiscus” din Timișoara, iar din 2013 activează în  cadrul  F.E.F.S.  din  Univ.  de  Vest  din  Timișoara.  În  2009 a  obținut  titlul  de  doctor  în filologie (Univ.  de Vest Timișoara) cu lucrarea „Evoluția  Terminologiei  Sportive” și  apoi, titlul de Lector Dr. În 2012 a urmat cursul de specializare „Competente Antreprenoriale”.  Tot din 2012, predă cursuri de Ed. Fizică și Sport și în cadrul Univ. De Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Din 2013 face parte din Asociația Inventatorilor Independenți din Romania. A publicat lucrări in cadrul mai multor Conferințe și Congrese naționale și internaționale  (ex:  Congresul  Internaţional  –  Oradea  2003, Conferinţa  Stiinţifică Internaţională București 2004, Simpozionul naţional – Timișoara 2005, etc.). De asemenea a coordonat mai multe lucrări de licență în domeniul sportiv.

Prima carte „Curs de Handbal” apare  în  2002,  urmând  „Exerciţii  Aerobic”  în  2003,  „Handbal-Sinergia  Jocului”  2007(coautor),  „Sport  la  Birou” și  „Stretching,  mobilitate  și  flexibilitate” în  2013  și  „Ghid Sportiv” în 2014.

sus