Sport, optimism si incredere!

Acordă o notă articolului
(5 voturi)

Descoperirile stiintifice arata ca mentinearea unei atitudini pozitive ne ajuta sa traim mai mult si sa fim mai sanatosi. Un studiu al Clinicii Mayo a concluzionat faptul ca optimistii traiesc mai mult decat pesimistii, ca au mai putine dificultati fizice si emotionale, sunt mai putin afectati de dureri, au mai multa energie si sunt in general mai fericiti si mai calmi in viata personala!

 

Optimistii mereu cauta solutii, niciodata nu se impiedica "de un ciot"! pentru ei viata este o aventura pe care trebuie sa o finalizeze cu succes, iar orice greutate trebuie sa fie pentru ei o oportunitate, o treapta, si nu un obstacol de netrecut! Pentru ca nimic nu este de netrecut, de nerezolvat, pentru un optimist!

Factorii zilnici de stres de la serviciu, din familie, problemele de sanatate, obligatiile sociale, intrebarile pe care ni le tot punem ne scad increderea in sine, ne fura energie! Optimistii sunt insa cei care lupta permanent cu provocarile vietii! Niciodata nu cedeaza, pentru ca sistemul lor de gandire, sau poate credinta lor, nu ii lasa. Optimistii au un apetit deosebit pentru a reusi...

Cei care gandesc pozitiv tind sa evite depresia, despre care se stie ca scurteaza durata de viata, si au un sistem imunitar mai puternic, rezistand la dureri si boli mai bine decat pesimistii. Cercetatorii au descoperit ca persoanele cu ganduri negative au un numar mai mare de celule albe, ca si cum corpurile lor ar incerca sa lupte impotriva unei boli. Aceasta sugereaza ca pesimismul ar putea avea un efect advers asupra sanatatii, prin stimularea efectiva a unui raspuns fiziologic.

Optimistii au mai multa incredere in fortele proprii si o atitudine generala pozitiva in fata vietii. Sa fie optimismul ceva ce se mosteneste genetic? sa conteze mediul de viata? sau poate familia? Nu stim sigur in ce proportii, dar ceea ce credem este ca mentinerea unei atitudini pozitive, la fel ca orice alta deprindere, se poate invata!

Dar care este legatura intre sport, optimism si incredere? S-a constat ca optimistii sunt persoane  mult active, harnice si foarte agile in gandire! Increderea in sine a fost asociata cu performante sportive sau intelectuale superioare, si cu un sentiment de putere intens.

Daca intelectualii nu sunt cu totii optimisti, impotmolindu-se uneori in intrebari filosofice, sportivii performeri intotdeauna vor fi optimisti! Foarte rar veti intalni sportiv cu rezultate bune lipsit de incredere in sine, de respect fata de sine, de energie si optimism!

Noi v-am avertizat...nu este de gluma cu sportivii astia :))

 

P.S. In poza este Lance Armstrong, omul care prin sport, optimism si incredere a invins moartea...Mai mult de atat, a devenit multiplu campion in Turul Frantei si un exemplu pentru foarte multi oameni in intreaga lume

Sa ne reamintim de povestea lui Lance Armstrong...omul care a invins moartea prin sport...Un exemplu mai bun nu ne vine momentan in minte...
sus