Crezi ca nu mai poti !? DOAR CREZI.

Acordă o notă articolului
(8 voturi)

Va vom spune o poveste incredibila...REALA! O poveste a unui spirit nobil si luptator…

Rick s-a nascut in 1962, tatal sau fiind Dick si mama Judy Hoyt. La nastere, Rick a suferit o complicatie, cordonul ombilical s-a infasurat in jurul gatului, impiedicand accesul oxigenului spre creier. Rick a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală.

Parintii au fost sfatuiti sa il interneze intr-un ospiciu pentru ca acesta nu se va putea recupera niciodata: “Dick, uita de Rick, nu va fi altceva decat o leguma pentru tot restul vietii sale.”

Nu putem descrie durerea din sufletul parintilor…Cert este ca acestia au spus medicilor "Nu, nu il vom interna! Il vom duce DIRECT acasa si il vom creste precum orice alt copil NORMAL!” Aceasta a fost replica lor in fata destinului.

Dick si Judy au realizat ca, chiar daca Rick nu poate vorbi sau merge, el era destul de istet, iar privirea lui ii urmarea peste tot prin camera insotita de un zambet  permanent si de lumina chipului sau de copil inocent. S-au luptat pentru a-l integra pe Rick in sistemul public de invatamant, mergeau cu el la inot sau la sanius, ba chiar l-au invatat alfabetul si cateva cuvinte de baza.

In primavera lui 1977, Rick i-ar spus tatalui sau ca ar dori sa participle la un cros caritabil, 8 km distanta, organizat pentru un sportiv care a ramas paralizat in urma unui accident. Departe de a fi un alergator (la inceput aceasta distanta i se parea mare lui Dick) tatal a acceptat sa ia startul la cros impingand scaunul cu rotile al fiului sau Rick. Asa a luat nastere Echipa Hoyt (TeamHoyt). Locul pe care au ajuns nu are nici o importanta, ceea ce conteaza este ca au terminat cursa cu bine, iar la final Rick i-a spus tatalui: “Tata, atunci cand alergam, ma simt ca si cum nu as avea nici un fel de handicap!”

Aceasta realizare a fost inceputul a ceea ce avea sa insemne peste 1000 de curse finalizate, incluzand maratoane, duatloane, si triatloane (6 dintre acestea fiind IRONMAN !!! ) Pentru cei care nu cunosc termenul de IRONMAN, acesta reprezinta o competitie sportiva, ce consta in 3 probe legate, fara pauza: 3.8 km inot, urmat de 180 km ciclism, apoi 42 km alergare.

Daca va intrebati oare cum se intampla lucrurile la un triathlon…Dick isi leaga de corpul sau o coarda, tragand inot barca in care se afla fiul sau Rick. Urmeaza apoi bicicleta (special facuta pentru cei doi) si alergarea, Dick impingand scaunul cu rotile al lui Rick. Trebuie sa precizam ca pentru triatloane Dick a trebuit sa invete sa inoate si sa inceapa antrenamentele pe bicicleta - nu mai folosise bicicleta de la 6 ani.

Intr-un interviu Rick a fost intrebat: “Daca ar fi sa oferi un lucru tatalui tau, ce anume ar fi?” Rick a raspuns “Mi-as dori foarte tare ca tata sa se aseze in acest scaun cu rotile, si eu sa il imping alergand, macar o data.”

Povestea este absolut incredibila...si o puteti urmari pe link-urile de mai jos.

http://www.youtube.com/watch?v=64A_AJjj8M4

http://www.youtube.com/watch?v=Ryj3gBptkuc&feature=player_embedded#!

Galerie de imagini

sus