Parinti si Copii (7)

Organizam cele mai frumoase, originale si interactive ore de aerobic, fitness si gimnastica de intretinere pentru copii! Facem sport in aer liber si ne distram prin diferite jocuri sportive cu “zburatacelul” dvs!

Suntem instructori de inot tineri, certificati MTS, si in acest articol dorim sa va prezentam cateva cazuri des intalnite in bazinele de inot. De-a lungul celor 5 ani in care am predat cursuri de inot, atat pentru copii cat si pentru adulti, particular sau in grup restrans (3-4 persoane), ne-am lovit in special de: teama de apa, sensibilatate la apa in nas si urechi, probleme de sanatate (scolioza, rezistenta mica la efort fizic, lipsa poftei de mancare, somn agitat etc.) Am intalnit evident si situatii in care copiii sau adultii veneau la inot pentru a se dezvolta armonios fizic si muscular, pentru a slabi sau pentru a-si imbunatati conditia fizica. Detalii mai multe despre noi si experienta noastra gasiti pe www.cursuriinotbucuresti.ro

Acest articol ne-a fost trimis de un iubitor de sport ce doreste sa ramana sub anonimat. A practicat diferite sporturi de la varsta de 6 ani si practica in continuare. Nu a fost niciodata bolnav, nu a suferit accidentari grave (fracturi, ruperi de ligament sau de muschi, dislocari samd) si se bucura la o varsta frumoasa de sport, muzica si natura. "Iubesc sa fac miscare in natura! Natura este vie, alerta si ma revitalizeaza, imi da energie vie, curata. Chiar si cand ploua sau ninge ies sa imi fac ora de miscare. Sa nu mai spun vara, cat de mult imi place sa alerg pe plaja, sa inot in mare...Simt ca sunt tanar Smile"

Suntem instructori de inot tineri, certificati MTS (Ministerul Tineretului si Sportului) si FRSPT (Federatia Romana Sportul pentru Toti), avand o experienta de peste 5 ani de predare cursuri de inot pentru copii si adulti din Bucuresti. Sustinem cursurile de inot in sector 1, dar ne adresam si doritorilor din sector 2 respectiv sector 3, avand locatia bazinului aproape de metrou. Lucram atat in grup restrans (maxim 5 persoane) cat si individual. Cursurile de inot sunt dedicate atat incepatorilor (copii sau adulti) cat si celor care doresc sa se perfectioneze. Mai multe despre noi si cursurile noastre de inot pe www.cursuriinotbucuresti.ro

Consider că majoritatea dintre noi ne dorim atât pentru noi cât și pentru copiii noștri, o „minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Din calitate de mamă, fostă sportivă de performanță și cadru didactic, doresc prin acest „Ghid Sportiv” să promovez cât mai multe discipline sportive practicabile în România.

Conținutul lucrării de față, cuprinde 76 articole scrise de specialiști în domeniu. Fiecare articol cuprinde: descrierea disciplinei, beneficiile practicării ei, perioada optimă de inițiere și poze reprezentative.

Copiii sunt in mod natural atrasi de miscare, pentru care trebuie sa le oferiti spatiu cat mai des posibil. Dupa aceea, dupa ce si-au consumat energia vie, pot sa se dedice si unor ocupatii mai linistite: citit, invatat. In timp ce copiii mai mici se folosesc pur si simplu de obiectele din jur pentru a se catara sau legana, la copiii de varsta scolara apare interesul fara de un anume sport, pe care doresc sa-l practice in afara indatoririlor scolare, intr-un grup sau club.

Atunci când fac exerciţii fizice, pe lângă forţa musculară, copiii îşi sporesc şi capacitatea de funcţionare a creierului.

De STEVE AYAN

În ciuda numeroaselor date care arată că exerciţiile regulate sunt benefice pentru creierul unui adult, atunci când este vorba de copiii care merg la şcoală, persistă ideea că sportivii sunt mai înceţi la minte. Imaginea conducătorului echipei de fotbal contrastează cu cea a câştigătorului concursului de matematică. În fond, cele două tipuri necesită talente care sunt aparent incompatibile: forţă fizică versus inteligenţă. Alergatul şi jocul cu mingea par, în cel mai bun caz, tangenţiale adevăratului efort de învăţare şi, în cel mai rău caz, o distragere de la acesta.