Motivational (11)

Anthony Robles, un nume care nu spune prea multe, un nume pe care probabil ca nu l-ai auzit niciodata pana acum, un nume care ascunde insa o poveste de-a dreptul demna de a fi transmisa mai departe. Desi majoritatea celor aflati in situatia lui vad viata ca pe o pedeapsa, isi vad trupul ca pe o temnita din care nu pot scapa, fiind intotdeauna dependenti de ajutorul celor din jur, acest lucru nu se aplica si in cazul lui Anthony, un tanar american in varsta de doar 24 de ani care a ales sa se lupte cu destinul si l-a invins de o maniera categorica.

Fac sport de mic, pot spune acum, dupa multi ani, ca am crescut facand sport... si invatand. Nu, nu sunt nici campion mondial nici geniu in matematici sunt ... "modest, dar vreau sa se stie" Smile, asa cum spune marele actor Dan Puric. Am incercat, ani la rand, sub indrumarea, atentia si cu micul sprijin material al parintilor, sa impac si scoala si sportul. Oare am aflat in toti acesti ani, cu adevarat, raspunsul intrebarii "De ce faci atata sport, mai copile?"

Înoată. Înoată până când muşchii sunt la limita cedării, iar spectrul înecului este mai aproape ca oricând. Pedalează. Pedalează până când cadrul bicicletei pare a se dezintegra, iar transpiraţia curge şiroaie. Aleargă. Aleargă până simţi cum plamânii trag haotic foc, nu aer, iar leşinul se apropie cu paşi mai repezi decât ai tăi. Dacă nu ai murit în urma suprasolicitării organismului, atunci eşti cu siguranţă unul dintre cei puţini. Cei aleşi. Cei capabili de performanţe supraomeneşti. Cei care reuşesc sa termine vii una dintre cele mai cumplite probe de rezistenţă şi curaj inventate vreodată de mintea omenească: Triatlonul oamenilor de oţel.

Fie ca este vorba de sport, fie de un alt domeniu, in viata fiecaruia dintre noi apar momente dificile, care ne epuizeaza fizic, psihic si emotional, care ne zdruncina din temelii, ne ingenunchiaza la propriu si ne fac sa spunem ca nu mai putem...Chiar daca ne pierdem putin din stralucirea zambetului, chiar daca ne taram putin, este normal, omeneste, asa cum la fel de normal este sa continuam si sa ne revenim...

Pentru ca intotdeauna cineva este acolo pentru tine...cineva care te iubeste, cineva care are nevoie de tine, care are deplina incredere in tine, si care permanent este gata sa lupte alaturi si pentru tine. Cineva care ti-ar scrie asa:

Din 2011 L’Oreal are un nou ambasador international. Mda, nimic nou, veti spune. Ne-am obisnuit ca brand-ul frantuzesc sa isi imbogateasca constant galeria de vedete frumoase. Numai ca Aimee Mullins nu este doar o vedeta frumoasa. Este o SUPERFEMEIE!

Va vom spune o poveste incredibila...REALA! O poveste a unui spirit nobil si luptator…

Rick s-a nascut in 1962, tatal sau fiind Dick si mama Judy Hoyt. La nastere, Rick a suferit o complicatie, cordonul ombilical s-a infasurat in jurul gatului, impiedicand accesul oxigenului spre creier. Rick a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală.

Aveam aproape 25 de ani cand am aflat ca am cancer: trei metastaze diferite, cea mai agresiva fiind de tip adenocarcinon, care metastazeaza prin sange si este greu de oprit. Abdomenul MEU, plamanii MEI si creierul MEU au fost afectate si pentru vindecare au fost necesare 2 interventii chirurgicale si 4 cicluri de chimioterapie.

Pagina 1 din 2